5 Gave vakantiebestemmingen in Zuid Amerika

Zoek jij een echt bijzondere vakantiebestemming? Overweeg dan ook zeker het continent Zuid-Amerika. Het is enorm divers, en heeft voor elke vakantieliefhebber iets te bieden. Een relaxte strandvakantie, schitterende historische steden of avontuurlijk backpacken: het kan allemaal. Tegelijkertijd is het ook een enorm groot continent, met veel verschillende landen. Wat is nu een gaaf land om te bezoeken? In deze blog vind je 5 gave vakantiebestemmingen in Zuid-Amerika

De gaafste vakantiebestemmingen in Zuid Amerika!

 1. Ecuador

  Ecuador is een klein land voor Zuid-Amerikaanse begrippen, maar het land op de evenaar heeft verbazingwekkend vele bezienswaardigheden. Het heeft een gevarieerd landschap, (actieve) vulkanen, goed bewaarde koloniale steden, levendige en kleurrijke markten, de Galapagos-eilanden, prachtige stranden en een gedeelte van ’s werelds grootste regenwoud, de Amazone. Reis door Ecuador en ervaar Zuid-Amerika “in het klein”.

 2. Peru

  Peru, het land van de Inca’s, poncho’s en panfluiten, hier wacht een wereld van avontuur en opwinding. Of je interesse nou ligt in de oude Inca ruïnes, wandelen, de natuur of het ontdekken van de Peruaanse cultuur.

  Peru is een land dat elke stap van je reis zal verrukken. En ben je niet zo’n avontuurlijk type, maar wil je liever ontspannen? De vijf sterren hotels, de restaurants en het nachtleven zal je verbazen. Dus kom en ontdek dit opwindende land dat rijk aan geschiedenis en cultuur is.

 3. Suriname

  Suriname is een klein land in Zuid-Amerika en grenst aan de landen Frans Guyana, Guyana en Brazilië. In 1975 werd Suriname onafhankelijk van Nederland. Suriname is een land van enorme culturele diversiteit en een van de weinige plekken in de wereld waar het tropisch regenwoud nog ongeschonden is.

  Paramaribo, de hoofdstad van Suriname is een sfeervolle stad. Historische gebouwen die dateren uit de koloniale tijd, leuke markten en een bruisend nachtleven. Het zuiden van het land is moeilijk bereikbaar en is alleen voor de echte avonturiers. Een goedkope vakantie naar Suriname boeken? Bekijk het online reisaanbod.

 4. Uruguay

  Uruguay is het kleinste Spaanstalige land in Zuid-Amerika. Het is een welvarend land dat ligt ingeklemd tussen Argentinië en Brazilië. Het land heeft een beetje een Europees karakter, aangezien het merendeel van de bevolking afstammelingen zijn van Spaanse, Italiaanse en Portugese immigranten.

  De hoofdstad Montevideo geeft een veiliger en vriendelijker gevoel dan de meeste Zuid-Amerikaanse steden. De wijk “Ciudad Vieja” ofwel Oude Stad, heeft vele koloniale gebouwen, musea, kunstgalerijen, antiekwinkels en restaurants. Voor natuurliefhebbers zijn er enkele prachtige natuurparken.

  De drie meest populaire bestemmingen zijn de cultureel bruisende hoofdstad Montevideo, de pittoreske 17de-eeuwse haven van Colonia en de trendy badplaats Punta del Este, die jetsetters van uit de hele wereld lokt om haar prachtige zandstranden, goede restaurants en nachtclubs. Uruguay wordt vaak over het hoofd gezien. Echter, met een schitterende natuur, prachtige stranden en een bruisend nachtleven is Uruguay het ontdekken zeker waard.

 5. Venezuela

  De hoofdstad Caracas is een drukke stad waar altijd iets te beleven valt. De stranden van het eiland Isla Margarita zijn erg populair bij mensen die op zoek zijn naar ontspanning en een kleurtje willen opdoen.

  De Angel Falls zijn een van de meest spectaculaire natuurwonderen van de wereld en is een unieke ervaring voor elke bezoeker. Maracaibo, de oliestad in het westen van het land heeft veel te bieden voor de toerist. Dit en nog veel meer behoren tot het gevarieerde Zuid-Amerikaanse land Venezuela.