Als mindervalide op vakantie gaan

Tips als je als mindervalide een leuke vakantie wilt boeken.

Mindervalide en op vakantie? Wie een fysieke beperking heeft en toch een leuke vakantie wil boeken, kan baat hebben bij deze tips.  Het boeken van een aangepaste vakantie kan aardig wat tijd kosten, zeker als je een zware fysieke beperking hebt of ernstig gehandicapt bent.  Je kunt voor je vakantie een aangepaste vakantiewoning huren,  profiteren van een hotel aanbieding of vakantiepark. Het belangrijkste is dat de aanpassingen in de vakantie accommodatie goed aansluiten bij jouw fysieke beperking en je net zo kunt genieten van je vakantie als iemand zonder fysieke beperking. Deze vakantietips helpen je daarbij.  Zeker ook als je een rolstoelvakantie in Nederland boekt.

Als mindervalide een rolstoelvakantie Nederland boeken.

Als je slechts een lichte fysieke beperking hebt en een rolstoelvakantie Nederland wilt boeken, kan je kiezen uit tal van aanbiedingen van rolstoelvriendelijke hotels en aangepaste vakantiehuisjes en vakantieparken die rolstoelvriendelijk zijn.  De kunst hierbij is om een huisje, hotel of bungalowpark in Nederland te vinden die helemaal rolstoelvriendelijk is. Onze tip: Heb je een aanbieding gezien van en hotel of bungalowpark?  Informeer dan bij de receptie van dat hotel of park of alle voorzieningen rolstoel toegankelijk zijn. Niet altijd kan je met je rolstoel eenvoudig in het restaurant of binnenzwembad komen en niet altijd is de lift in het hotel groot genoeg om er makkelijk met je rolstoel in en uit te kunnen rijden. Ook komt het voor dat op de zogenaamde rolstoelvriendelijke vakantieparken niet alle paden en wegen goed verhard en rolstoelgeschikt zijn. Uitzoeken dus voor je een rolstoelvakantie in Nederland boekt.

Parkeren bij het hotel, vakantiepark of vakantiehuisje.

Een ander aandachtspunt is het parkeren. Als je een mindervalide bungalow op een bungalowpark gehuurd hebt bijvoorbeeld, is het noodzakelijk dar je direct naast je aangepaste bungalow een eigen parkeerplaats hebt. Uiteraard moet je aangepaste vakantiebungalow zo ie zo goed met de auto bereikbaar zijn. Hetzelfde geldt als je een kamer in een rolstoelvriendelijk hotel hebt geboekt of een aangepaste vakantiewoning van een particulier.  n alle gevallen moet parkeren bij de aangepaste accommodatie eenvoudig zijn en de parkeerplaats ruim en rolstoelvriendelijk.

Als je tijdens je vakantie een hoog/laag bed nodig hebt.

As je mindervalide bent en een hoog/laag met papegaai nodig hebt om in en uit bed te kunnen komen, kan je het beste een aangepaste vakantiewoning huren met een in hoogte verstelbaar elektrisch bed. Er zijn particulier vakantiehuisjes te huur met hoog/laag bedden maar ook aangepaste bungalows op een aantal mindervalide bungalowparken. Je vindt aangepaste accommodaties met hoog/laag bedden hier  Of je nu een aangepaste vakantie zoekt binnen Nederland, de Benelux of elders in Europa, er is altijd wel een rolstoelvriendelijke accommodatie te vinden die past bij jouw fysieke beperking of handicap. Vind hier je aangepaste vakantiehuis met hoog/laag bedden.