De pluspunten van een goede wetsuit voor watersporters!

Voor veel mensen is vakantie onlosmakelijk verbonden met watersporten zoals waterskiƫn, zeilen, kitesurfen of body surfen. Het zijn de meest actieve en mooiste sporten die er zijn. Kies je voor een watersport, dan vraagt dat echter wel het nodige aan goede kleding. Denk bijvoorbeeld aan de ion wetsuits en bijhorende sportartikelen zoals een surfplan, zeilboot of motorboot.
In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van wetsuits voor je op een rijtje.

Goede zwemkleding en sportartikelen in de watersport

Met name de kledingkeuze is voor beoefenaars van watersport een cruciaal aandachtspunt. Als er iets is dat je wilt tijdens het sporten, is het wel lekker en comfortabel zittende zwemkleding, zoals een kwalitatief goed surfpak, een perfect passende ion wetsuit of de juiste waterkleding om de triatlonsport te kunnen beoefenen.

Het is vooral de ion wetsuit die populair is onder watersporters. Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo fijn aan het dragen van een goede wetsuit als je gaat watersporten?

Comfortabel warm, ook als het water fris is

Gebruikers van ion wetsuits geven aan dat een van de meest interessante eigenschappen van dit type kleding de comfortabele temperatuur is. Wie in fris water van bijvoorbeeld 14 tot 18 graden wil zwemmen of sporten, kan dat het beste doen met een wetsuit aan. Door ook de voeten en het hoofd goed te beschermen, kan er zelfs onder koudere temperaturen nog gesport worden.

Door dit effect van wetsuits kan je dus het hele jaar door vaker aan watersport doen dan zonder deze beschermende badkleding. Uiteraard is het hierbij belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken en niet te gaan sporten bij temperaturen net boven het vriespunt.
populaire watersport op vakantie

Gemakkelijker zwemmen doordat je extra energie overhoudt

Een logisch gevolg van bovenstaand voordeel is dat je na het sporten energieker en kwieker bent, omdat je minder energie hebt verbruikt. Met een wetsuit kan je langer door sporten en presteer je meer!

Echte watersporters prijzen wetsuits vanwege een specifieke eigenschap van deze zwempakken: ze helpen je enorm om te blijven drijven. Kwalitatief goede wetsuits zorgen ervoor dat je hoger in het water ligt en een stuk gemakkelijker je hoofd boven water houdt. Een logisch gevolg hiervan is dat je je tijdens het zwemmen of surfen aanzienlijk minder hoeft in te spannen om drijvende te blijven. En daarmee spaar je flink wat energie en spierkracht uit.

Betere prestaties in het water

Zeker wanneer je een professioneel watersporter (of semiprof) bent, levert dit betere prestaties op. Zo heeft onderzoek aangetoond dat kwalitatief goede ion wetsuits ervoor zorgen dat triatleten een afstand van honderd meter in het water met dezelfde inspanning tien tot vijftien seconden sneller afleggen!