Dingen om te doen als het regent op vakantie

Niets is natuurlijk vervelender dan wanneer je op vakantie bent en het weer zit niet mee. In Nederland heb je natuurlijk best kans dat het dagen achtereen regent, maar ook op de camping in Zuid-Frankrijk of Italië valt er soms niet aan te ontsnappen. Hoe voorkom je dat je vakantie in het water valt, en geniet je toch optimaal van je trip? Hier geven we je enkele leuke tips voor dingen om te doen als het regent, zodat je vakantie in binnen- of buitenland toch een succes wordt.

Wat doen als het regent op vakantie?

Als lekker op het strand liggen of buiten wandelen er niet bij is, ga dan naar een overdekte locatie. Er is genoeg binnen te doen, van een museum tot de bowlingbaan. Je kunt ook gewoon een dagje binnen blijven in je vakantiehuis. Met spelletjes of de stapel boeken die je hebt meegenomen. Meestal heb je ook wel wifi en kun je dus ook Netflix of YouTube-filmpjes kijken.  Of als je dat echt wilt, je e-mail lezen. Ook kun je met je reisgids en het internet alvast plannen maken voor de dagen dat het droog is.

Dingen om te doen als het regent in Nederland

Op vakantie in Nederland kan het extra zuur aanvoelen als het regent tijdens je vakantie. Binnen zitten kan je immers thuis ook. Toch kun je ook bij regen optimaal gebruik maken van het feit dat je uit je vertrouwde omgeving bent, en eens wat dingen ondernemen die je thuis niet zo snel zou doen. Je kunt hierbij denken aan dingen binnen in je vakantiehuis (zoals lezen, of spelletjes) maar ook aan uitjes naar overdekte bestemmingen, zoals een museum of een kunstgalerie.
Dingen om te doen als het regent in Nederland

Regen op de camping wat ga je dan doen?

Als je op de camping staat, is het natuurlijk extra vervelend als het veel regent. Zolang je binnen in de tent of caravan maar droog blijft, kun je echter toch een aantal dingen bedenken waardoor je van vakantiepret kunt genieten. De meeste campings hebben altijd wel leuke indoor activiteiten. Als die er niet zijn, kun je eens op zoek in de buurt naar een bowlingbaan, een overdekt zwembad of een overdekte midgetgolfbaan. Of je gaat eens in de stadjes in de buurt naar wat musea. ’s Avonds kun je lekker uit eten of naar de bioscoop.
Wat te doen met regen binnen

Regenachtige dag uitjes

Ben je niet op vakantie maar heb je wel zin in een uitje, dan kan regen natuurlijk ook roet in het eten gooien. Het is dan zaak om een uitje te plannen waar het niet uitmaakt of het (buiten) regent. Musea zijn natuurlijk altijd een optie, maar bijvoorbeeld de steeds populairdere ‘escape rooms’ zijn een leuk, overdekt uitje voor vriendengroepen.
Bij actief binnen zijn kun je ook denken aan karten of lasergamen, of eens de squashbaan op. Zo’n uitje kun je prima afsluiten met een lekker hapje en drankje daarna. En jij hebt weer genoeg dingen om te doen als het regent.