Drie leuke bezienswaardigheden op Tenerife

Tenerife is één van de eilanden die deel uitmaken van eilandengroep Canarische eilanden. Deze eilanden zijn officieel onderdeel van Spanje, maar liggen ver weg van het vasteland van Spanje. De eilanden, en dus ook Tenerife, liggen ten westen van Marokko. Vanwege deze ligging hebben de eilanden een heel gunstig klimaat, waardoor vrijwel het hele jaar door de weersomstandigheden heerlijk zijn. Het is dan ook niet voor niets dat toeristen de weg naar Tenerife het hele jaar door weten te vinden. Dus zoek je een fijne bestemming om te overwinteren in de maanden dat het hier in Nederland koud is, dan is Tenerife een prima bestemming. Het eiland is niet alleen aan te raden omdat het er zo’n lekker weer is, er valt ook genoeg te zien en te beleven op het eiland. Geniet van Tenerife en bezoek één van onderstaande leuke bezienswaardigheden. Het maakt je vakantie op Tenerife nog leuker.

Pico del Teide

Tenerife is van oorsprong een grote vulkaan. De vulkaan is momenteel niet meer actief, en kun je dus zonder enig gevaar beklimmen. De Teide, zoals deze vulkaan heeft, ligt midden op het eiland en de top van deze vulkaan ligt op ongeveer 3700 meter. Het is een flinke klus om deze helemaal te beklimmen, maar eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht waanzinnig. Je kunt vanuit hier het hele eiland zien, mits het een heldere dag is. Voor wie wat minder sportief is, is er ook een kabelbaan die je tot 3500 meter hoogte brengt. De belevenis van het bereiken van deze top zul je niet snel vergeten.

Carnaval

Ook op Tenerife kennen ze carnaval. Niet helemaal zoals in Nederland, maar meer de Spaanse of Braziliaanse variant. In het voorjaar wordt op meerdere plekken het carnaval gevierd, en zie je daar in steden als Santa Cruz en Puerto de la Cruz veel van terug. De straten zijn dan vol praalwagens, muzikanten en dansers. Dus als jij in het voorjaar op Tenerife bent, check dan zeker even of er in jouw vakantiebestemming ook carnaval gevierd wordt.

Waterparken

In de buurt van de populaire plaats Costa Adeje vind je het waterpark Aqualand. In dit pretpark kun je bijvoorbeeld glijden van indrukwekkende glijbanen van grote hoogte. Er zijn veel waterattracties die gericht zijn op kleine kinderen, maar ook op volwassenen. Zo is er voor ieder wat wils. Met name op een warme dag kan dit een hele leuke manier zijn om verkoeling te vinden. Een ander populair waterpark bevindt zich ongeveer een kilometer verder, en is ook zeker de moeite waard. Siam Park is een park met grote zwembaden, hoge glijbanen en spannende wildwaterbanen. Voor jong en oud is een dag aan een van deze parken een zeer leuke activiteit. Dus boek snel jouw last minute vakantie naar Tenerife en ga lekker genieten.