Duurzaam op vakantie

Ben je milieubewust en wil je dat ook graag doorzetten op vakantie? Kies dan voor een groene vakantiebestemming. Veel mensen proberen milieubewuster te leven en zetten dit ook door in hun vakantieplannen en gaan duurzaam op vakantie. Ook op vakantie kun je op meerdere vlakken rekening houden met duurzaamheid. Ecotoerisme is een blijvende trend met het oog op de volgende generatie. Door natuur en landschap niet aan te tasten kunnen volgende generaties ook van deze mooie locaties genieten.

Overnachten in milieubewuste vakantiehuizen

Het staat buiten kijf dat het huren van een eigen vakantiewoning milieubewuster is dan het verblijven in een hotel. Je hebt bijvoorbeeld zelf de controle over het gebruik van elektriciteit, gas en water. Eco-bestemmingen kun je over de hele wereld vinden. Dit zijn bestemmingen die vaak samenwerken met meerdere stichtingen die natuurbehoud en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast neem je in je eigen vakantiehuis de natuur beter in je op.

Kies voor een duurzaam vervoersmiddel

Een van de punten waar je als reiziger het makkelijkst de natuur mee kunt sparen is vervoer. Met de trein kun je in vele delen van Europa komen, wat beter voor het milieu is dan vliegen. Daarnaast zie je niets meer van de reis als je eenmaal boven de wolken zit. In de trein kun je de prachtige natuur vaak beter in je opnemen, wat dus ook voor jezelf een leukere keuze is. Eenmaal ter plekke kun je ervoor kiezen om te fietsen of te wandelen in plaats van een auto te huren als vervoer. Dit zijn slechts een paar simpele manieren om duurzaam op vakantie te gaan.

Zo ga je duurzaam op vakantie

Als je denkt aan duurzaam, denk je snel aan de natuur. Er zijn vele schitterende natuurbestemmingen in de wereld waar je duurzaam op vakantie kunt. Wat dacht je van een vakantie in Schotland, Scandinavië of zelfs Canada. Vakantie bestemmingen waar je op prachtige wijze één kunt worden met de natuur.

Maar ook als je kiest voor een stedentrip, kun je duurzaam op vakantie. In verschillende grote steden kun je eco-toeristische overnachtingen boeken of een duurzame hotelkamer huren. Door met het vervoer rekening te houden en te leven van lokale producten kun je op een groene wijze de mooiste steden ontdekken. Denk dus ook aan de volgende generatie en kies ervoor de trend van duurzame vakanties door te zetten.

Geen reacties