Een goede campingstoel is belangrijker dan je denkt!

Kamperen is populairder dan ooit. De rust en ruimte in de natuur, de tijd voor elkaar. Voor kamperen heb je een heleboel spullen nodig. Om te beginnen natuurlijk een tent, caravan of camper. Maar dat is niet alles. Ook tijdens het kamperen zal je ergens op moeten zitten. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de aanschaf van je camping uitrusting: een goede campingstoel!

Wat maakt een goede campingstoel?

De ene stoel is de andere niet, er zijn een heleboel verschillende campingstoelen te koop. Wanneer is een campingstoel een goede campingstoel? Dat is afhankelijk van je wensen en wat voor soort kampeerder je bent. Het materiaal speelt bijvoorbeeld een grote rol.

Is een stoel van staal? Dan is hij zwaarder, maar ook voordeliger dan een stoel van aluminium. Ook de zitting is van belang. Je wilt natuurlijk wel comfortabel zitten. Het is handig als een campingstoel snel droog is na een regenbui en weerbestendig is. Dat een campingstoel stevig moet zijn spreekt voor zich. Je zult niet altijd een geplaveide ondergrond hebben, dus het is fijn als de stoel op elke ondergrond stabiel is.

Jouw kampeervakantie bepaalt het type kampeerstoel

Ga je met de trein op vakantie? Met een tent en een backpack de natuur in? Dan heb je niet de ruimte voor grote zware stoelen. Als je met de camper of caravan gaat heb je die ruimte waarschijnlijk wel. Afhankelijk van hoeveel of weinig ruimte je hebt zul je kiezen voor grotere of zwaardere stoelen.

Ook de manier waarop je de campingstoelen gaat gebruiken speelt mee. Ga je de hele vakantie relaxen in de voortent? Dan wil je stoelen met een comfortabele zitting, waar je uren op kunt doorbrengen. Ben je de hele dag op pad en gebruik je de stoelen voornamelijk om mee aan tafel te zitten tijdens het eten? Waarschijnlijk heb je dan liever een standenstoel, die je zowel in rechte zit als in relaxstand kunt gebruiken.

Drie tips bij het kiezen van de juiste campingstoel

  1. Kijk naar jezelf

    Ben je lang of juist kort? Licht, of juist iets zwaarder? Houd daar rekening mee bij het uitzoeken van je stoel. Heb je een stoel nodig met wat extra lengte? Of juist een stevige stoel die wat extra gewicht kan dragen.

  2. Materiaal

    Het materiaal is van belang bij het kiezen van de juiste stoel. Ten eerste omdat dit het gewicht van de stoel bepaald. Maar het materiaal zorgt er ook voor of je stoel weerbestendig is of niet. Staat je stoel de hele vakantie droog onder de luifel? Dan hoeft hij niet tegen regen te kunnen. Maar als hij de hele tijd voor je tent staat is het fijn als hij snel weer droog is na een regenbui.

  3. Luxe

    Ben je op zoek naar extra comfort en luxe? Er zijn stoelen met een voetensteun of verstelbare hoofdsteun. Niets irritanter dan een hoofdsteun die net te hoog of te laag zit.

Om een goede campingstoel te vinden kan je dus beter eerst even research doen. Koop niet de eerste de beste stoel die er ‘wel leuk uit ziet’ maar neem echt even de tijd. Je wilt je kampeervakantie wel zo comfortabel mogelijk doorbrengen natuurlijk.