Een groepsreis op maat! Hoe regel je dat?

Een reis boeken is voor sommigen een hobby, de voorpret, het uitzoeken. Maar voor veel mensen brengt het alleen maar stress met zich mee. Zeker als het om een reis met een grote groep gaat. Want hoe ga je iedereen tevreden houden? Hoe weet je waar je wel, en vooral waar je niet moet zijn? Ben je op zoek naar een stedentrip of juist een rondreis? Een groepreis op maat organiseren is niet zo makkelijk als het misschien lijkt.

Groepsreis op maat zelf regelen of uitbesteden?

Misschien is het je droom om ooit met de hele familie op reis te gaan. Of heb je de opdracht gekregen om een bedrijfsreis te organiseren. Welk doel je reis ook heeft, of met welk gezelschap je ook gaat; het is een hele klus om een goede groepsreis te organiseren.

Denk bijvoorbeeld eens aan de accommodatie. Voor een gezin is een huisje of hotel zo geboekt. Maar weet je waar je moet zijn als je voor een groot gezelschap moet boeken? Ook het kiezen van de juiste activiteiten voor een groep, of een geschikt restaurant kan best een uitdaging zijn.

Gelukkig kan je het organiseren van groepsreizen ook heel goed uitbesteden. Duketravel biedt prachtige reizen op maat. Of je nu een weekend, midweek, week of langer weg wilt. Met familie, personeel of een schoolklas? Alle wensen worden meegenomen en alles wordt tot in de puntjes geregeld.

Tips hoe je de juiste reisorganisatie kiest!

Bedenk voor je gaat zoeken naar de perfecte reisorganisatie een aantal dingen:

  1. Verwachtingen

    Wat verwacht je van de reisorganisatie? Wil je alleen de accommodatie en het vervoer boeken? Of wil je een complete reis, inclusief excursies? Als je op zoek bent naar een survival vakantie moet je niet bij een specialist in cruisevakantie zijn.

  2. Reisdoel

    Wat is het doel van de reis, of de reden? Misschien zijn je ouders 50 jaar getrouwd en hebben ze jaren gespaard voor de ultieme familie vakantie. Of wordt het een teambuildings-weekend met al je collega’s? De samenstelling van het gezelschap en de reden van de reis spelen mee in de keuze van de bestemming en de activiteiten.

  3. Budget

    Heel belangrijk. Zorg dat je duidelijk weet wat het budget voor de reis is. En geef dit ook meteen door aan de reisorganisatie. Zo wordt des te sneller duidelijk of jullie een match zijn, of niet.

Een groepsreis op maat organiseren is een vak. Er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Gelukkig is uitbesteden een hele goede mogelijkheid, zo kan je zelf ook optimaal genieten van de reis, zonder stress.