Goedkoop op vakantie in Nederland

Wil je er even lekker op uit, zonder dat het een grote aanslag is op je financiën? Dan kun je denken aan een vakantie in eigen land. Want ook zonder de buitenlandse grenzen te passeren zijn er nog veel leuke plekken te ontdekken in Nederland. Zo ga je goedkoop op vakantie in Nederland!

Goedkope accommodatie in eigen land

Een goedkope manier om vakantie te vieren in eigen land is kamperen. Kamperen kan door heel Nederland en is de manier om goedkoop op vakantie in Nederland te gaan. Bovendien voel je je één met de prachtige natuur in Nederland. Door voor een verblijf op campings te kiezen bespaar je overnachtingskosten en hou je geld over voor leuke uitjes. Bedenk dat je hierbij kunt kiezen voor de meest eenvoudige campings en dat scheelt direct in de portemonnee. Je kan in een campinggids kijken of online zoeken op goedkope camping en je ziet meteen wat je betaalt voor een overnachting.

Om goedkoop op vakantie in Nederland te gaan hoef je niet alleen te kiezen voor kamperen. Goedkoop overnachten in heel Nederland kan ook in een van de vele voordelige bungalows op de vakantieparken.

Een van de mooiste plekken in Nederland

Misschien denk je dat je Nederland al kent en dat er weinig meer te ontdekken is. Maar heb je al wel eens een week doorgebracht op de Veluwe, een van de mooiste plekjes in Nederland? De Veluwe biedt mooie natuur waar je dagen kunt wandelen. Het mooie van open natuur is dat het kosteloos vermaak biedt.
veluwe drenthe bed and breakfast
Ook in Drenthe is veel te ontdekken en daar kan je overnachten in een leuke Bed & Breakfast, zoals Christies Huiskamer. Lekker eten bij Christie en huur een fiets om vervolgens te verdwalen in de vele bossen van Drenthe. Vindt je wandelen door de bossen niet zo leuk? Dan is de Veluwe niks voor jou, maar je zou het eens moeten proberen. Anders kan je ook langs de kust van Nederland prachtige strandvakanties ervaren.

Met de fiets goedkoop op vakantie in Nederland

Met de auto op vakantie is erg gemakkelijk, omdat je vrij bent in je eigen vervoer en je kan meenemen wat je wilt. Een mooi Nederlands alternatief is echter om eens met de fiets op vakantie te gaan. Fiets van camping naar camping, slaap in een Bed & Breakfast en bekijk op deze manier heel Nederland. Je komt misschien wat minder ver op de fiets, maar een fietsvakantie in eigen land zorgt ervoor dat de reis zelf al een vakantie wordt omdat je veel meer ziet.
Daarnaast is het goedkoop, omdat je benzinekosten bespaart. Ook hoef je op campings meestal niets bij te betalen voor fietsen, wat voor auto’s vaak wel moet. Ook dit maakt het een leuke manier om goedkoop op vakantie in Nederland te gaan.

Een ding kan je niet plannen in Nederland

En dat is natuurlijk het weer. De zomers kunnen meevallen maar je kan ook pech hebben met het weer in eigen land. Gelukkig is er dan ook weer genoeg te doen, kijk hier voor leuke Hotspots

Geen reacties