Lopen van Beijing naar Duitsland: The longest Way

In 2007 kreeg Christoph Rehage het idee om te gaan lopen van Beijing naar Bad Nenndorf in Duitsland. En het bleef niet bij plannen, in het najaar van dat dezelfde jaar begon zijn lange reis. Te voet! Hij noemde het The Longest Way.

Een prestatie die niet veel mensen hem na zullen doen. Na 4500km wandelen door de meest bizarre omstandigheden ergens in de buurt van Ürümqi besloot hij om niet meer verder te gaan. Uiteindelijk heeft hij Duitsland niet gehaald maar desondanks is zijn reis niet onopgemerkt gebleven in de media.
china naar duitsland lopen

Beijing naar Duitsland: The longest Way video

Onderstaande video ging in 2009 alweer viral, maar hij blijft bijzonder om naar te kijken. Christoph Rehage besloot om tijdens deze reis zijn baard te laten staan wat voor een bijzonder effect zorgt. Een prachtige video over zijn reis The longest Way.

Boek Christoph Rehage The Longest Way

Van deze bijzondere reis is een boek verschenen waarin je kan lezen hoe hij uitgerust met rugzak, camera en tent aan deze lange reis begint. Je kan China niet intenser ervaren, sneeuw en zandstormen trotserend.
Na een jaar breekt hij het avontuur om privé redenen af. Het boek wat is verschenen is een mooi reisverhaal van de 4646 kilometer die hij heeft gelopen. Met persoonlijke teksten vertelt Rehage over het dagelijks leven van de mensen en kan je zijn prachtige foto’s bewonderen.

Enkele foto’s van The Longest way

‘China te voet’ vertelt het verhaal van een ongewone reis van een ongewone man en biedt een uniek beeld van het China van vandaag.

Foto’s Bron/toestemming: The Longest Way website
Bezoek zijn website