Ontdek Tokyo

Tokyo is een stad van extremen, met een mix van westers comfort en oosterse mystiek. De grootste warenhuizen, indrukwekkendste designwinkels, drukste stations en de nieuwste hightech snufjes vind je er. Maar ook diepgewortelde beleefdheidsvormen, geisha’s en tempels.
Een vakantie naar Japan wordt door de Japanse premier Shinzo Abe bevorderd. Japanse reisvisa zijn wereldwijd steeds makkelijker verkrijgbaar. In 2019 bezochten bijna 30 miljoen mensen Japan.

Parken en tempels

Het beeld van Tokyo is vooral druk met propvolle straten, volle metro’s en een opeenstapeling van fly-overs. Maar het grootste deel van de stad doet juist erg dorps aan met lage huisjes, bloembakken voor de deur en tussendoor kleine tempels waar je helemaal vergeet dat je in een stad met 12 miljoen inwoners bent.

Senso-ji, een van de bekendste tempels van Tokio is de moeite waard. De tempel is een eeuwenoude boeddhistische tempel uit het jaar 628. De tempel werd gesticht door twee vissersmannen, en is ook vandaag de dag één van de bekendste plekken in heel Tokyo.

Het oude Tokyo

Yanaka, een wijk waarin je het “oude Tokyo” nog terugvindt. In deze wijk ligt de Yanaka begraafplaats met her en der een tempel aan de zuidkant van het Nippori station. De begraafplaats is een plek waar de geesten van het oude Edo rondzwerven tussen de oude Cherry bloesem bomen en tombes. Je vindt hier begraafplaatsen van schrijvers, bekende samoerai, shoguns en acteurs. De Japanners verzorgen de graven met groot respect voor hun voorouders.
ueno park tokyo cherry bloesem bomen

Ueno-park

Ook in deze buurt is het Ueno-park. Het park is een van de grootste en mooiste parken in Tokyo. In de bloesemtijd is er bijna geen doorkomen aan, dan wil heel Tokio picknicken onder de kersenbloesem. Je vindt er een dierentuin, tempels, eetstalletjes en langs de rand van het park een aantal musea.

De wijk Ueno biedt de mooiste culturele bezienswaardigheden van Tokyo, waaronder het Tokyo National Museum, het National Museum of Western Art en het National Museum of Nature and Science, evenals een groot openbaar concertgebouw.

Het is een eind vliegen naar Tokyo. De reis van Amsterdam naar Japan duurt ongeveer 11 uur. Genoeg tijd om enkele Manga’s te lezen. De tekenaars van de stripboeken zijn in Japan net zo beroemd als de sumoworstelaars. Bezoek dan ook de wijk Akihabara die bekend is om zijn gigantische diversiteit in manga & anime winkels.