Een reis rond de wereld in 200 dagen

Een droom van elke reisfan, vrij nemen van je werk en voor lange tijd op vakantie gaan en een reis rond de wereld maken. Deze mensen hebben het gedaan, waar velen van dromen: In reis rond de wereld in 200 dagen! En ze hebben er een waanzinnige video van gemaakt voor jou en mij om van te genieten.

Reis rond de wereld in 200 dagen

Samen met zijn vrouw in 200 dagen de wereld rond, 17 landen hebben ze bezocht in hun reis rond de wereld. Dit is de film van deze waanzinnige trip.

Durf jij dit aan? Onbetaald verlof nemen, je huis achter laten en op reis gaan? Je leeft maar een keer en soms moet je tegen jezelf zeggen:

Just do it! You only live once

Nou dit stel heeft deze droomreis gemaakt. Kijk en geniet van deze video.

Wat kost een wereldreis?

Reizen rond de wereld kost geld, veel geld. Of toch niet? Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar 1 ding is zeker. Je kan je huidige baan niet meer uitvoeren en je zal dus ontslag of onbetaald verlof moeten nemen. Dat betekent voor veel mensen, geen inkomsten meer, dus je zal je spaargeld moeten aanspreken voor deze wereldreis.

Onderweg werken is vaak niet toegestaan omdat je geen werkvergunning hebt voor het land waar je op dat moment verblijft. Beter is het om bijvoorbeeld je huis te verhuren waardoor je toch iets van inkomsten hebt. Een andere bron van inkomsten tijdens je wereldreis kan een blog zoals deze website zijn. Met een affiliate website kan je passief geld verdienen.

Naast geld is het vooral een kwestie van durven. Er zijn 1001 redenen te bedenken om iets niet te doen, want veel mensen zien alleen maar beren op de weg. Er is lef voor nodig om zomaar een reis rond de wereld te maken.
Door te overnachten in budget hotels en hostels of slapen in een tent kan je flink besparen op de kosten. Veel geld ben je kwijt aan het reizen zelf, vliegtickets kunnen een flinke aanslag zijn op je budget.

Maar wat kost een wereldreis nou eigenlijk? €200 per dag, 200 dagen lang is al gauw €40.000. Een behoorlijk bedrag wat niet iedereen heeft liggen. Of kan het ook voor minder geld?

Geen reacties