Seksspeeltjes mee op reis, kan dat zomaar?

Door de coronacrisis gaat reizen er voorlopig anders aan toe dan anders. Er zijn verschillende maatregelen waaraan we ons moeten houden in het OV en in het vliegtuig, maar de manier waarop we vakantie vieren zal er ook anders uit gaan zien. Feestvakanties zijn voorlopig niet bepaald mogelijk, en door de anderhalve meter maatregel is het ook ineens een stuk lastiger om die exotische knapperd te versieren. Wacht echter nog eventjes met het inpakken van je dildo’s, vibrators en andere seksspeeltjes, want in sommige landen kunnen deze onschuldige seksspeeltjes mee op reis je je vrijheid kosten!

In welke landen kan je zeker geen seksspeeltjes mee op reis nemen?

 • Verenigde Arabische Emiraten

  Toegegeven, in de meeste westerse landen mag je gewoon je seksspeeltjes bij je hebben. Pas wel op met het vervoeren van je siliconen vrienden in je handbagage, want dit kan ietwat gênante scenes veroorzaken bij de douane. In veel oosterse landen zijn ze echter een stuk minder gesteld op de westerse gezelschapsgadgets.
  In de Verenigde Arabische Emiraten is het bijvoorbeeld verboden om seksspeeltjes bij je te hebben. Ook op de Malediven zijn je seksspeeltjes niet welkom.

 • Thailand

  Ook Thailand heeft strenge regels over wat je wel en niet mee mag nemen het land in. Seksspeeltjes vallen onder verboden goederen en dien je dus thuis te laten. Word je toch gepakt met je vibo of een andere fallusvormige gadget? Dan kan je rekenen op een hoge boete!

 • India en Maleisië

  India en Maleisië gaan nog een stapje verder als het gaat om erotische objecten. Niet alleen zijn seksspeeltjes hier verboden, ze kunnen je zelfs een gevangenisstraf opleveren! Ook erotische boeken, figuren en zelfs tekeningen -kortom alles wat een seksuele lading heeft- is niet welkom in deze landen. Wie toch gepakt wordt met een speeltje, boek of print kan een gevangenisstraf krijgen van maximaal drie jaar en kan rekenen op een hoge boete.

Wie niet kan scheiden van zijn of haar seksspeeltje kan deze landen het best vermijden. Als je zonder jouw rubberen vriend op pad gaat zal je erachter komen dat er in deze prachtige landen genoeg te zien en te doen is om jezelf bezig te houden. Lopen de seksuele frustraties desondanks hoog op? Dan is er altijd nog ouderwets handwerk waarmee je aan je trekken kan komen!