Stedentrip Berlijn

Stedentrip Berlijn, ben jij op zoek naar een stedentrip die alles heeft? Ik ben een paar weken geleden samen met mijn man naar Berlijn gegaan en wat een indruk heeft deze stad op mij achtergelaten! Zoveel historie, openheid, verhalen maar ook een moderne bruisende stad.

Berlijn speelt open kaart over het verleden

In tegenstelling tot heel veel andere landen, doet Berlijn geen moeite om de gruwelijkheden uit het verleden te verdoezelen. Het land vind het te belangrijk om deze zwarte bladzijde uit de Duitse geschiedenis nooit te vergeten. Zodat iedereen er lessen uit kan trekken voor de toekomst. Overal in de stad zie je plekken en herinneringen aan de tweede wereldoorlog en het nazi regime.

Maak gebruik van een guided tour

Wanneer je zelf rondloopt door een stad als Berlijn, zie je veel indrukwekkende dingen. Maar het gaat pas echt leven als je een gids hebt die vol passie verteld over wat er zich heeft afgespeeld in de geschiedenis van deze stad. En hoe allerlei landen daar een rol in hebben gespeeld.

Wij kozen voor een 6 uur durende stadswandeling waarbij onze gids een studente Geschiedenis was die van haar hobby haar beroep had gemaakt. Echt vol passie vertelde ze over wat er allemaal op de plekken die wij bezochten gebeurd was.
Hierdoor kreeg de stedentrip naar Berlijn nog veel meer lading. Er werd namelijk verteld over gewone mensen en wat zij hadden meegemaakt. Een tip dus voor jouw stedentrip naar Berlijn, boek een begeleide tocht door deze waanzinnige sta. Op internet zijn er heel veel tochten te boeken, waarbij je kan kiezen welke rondleiding en tijd je voorkeur heeft.

Uitgaan tijdens jouw stedentrip Berlijn

Naast veel historie heeft Berlijn ook een nieuw gezicht, dat van een moderne stad met veel restaurants en heel veel uitgaansgelegenheden. Wij hadden het geluk dat het heerlijk weer was, dus na onze eerste stadswandeling hebben wij lekker in het zonnetje een terrasje gepikt op het Alexanderplein.

Joodse herinneringen in Berlijn

Lopend door Berlijn kom je veel herinneringen aan de Joden tegen. Een indrukwekkend monument bevindt zich aan de buitenzijde van het centrum, namelijk het Joods monument. Hier staan een heleboel stenen, die van de zijkant allemaal hetzelfde lijken, maar wanneer je er doorheen loopt blijkt dit helemaal niet het geval. In het monument voelde ik mij erg nietig, maar anderen op de tocht hadden weer hele andere gevoelens.
Mooi dat iedereen dit op zijn eigen manier ervaart en bij terugkomst kan vertellen over zijn ervaringen over zijn stedentrip naar Berlijn.