Vakantietrends 2018

Je kunt nooit te vroeg beginnen met het plannen van je vakantie. Maar voordat je een vakantie kunt plannen moet je inspiratie hebben om te bedenken wat je wilt. Misschien wil je inspiratie opdoen door te kijken wat anderen van plan zijn en zoek je naar de vakantietrends 2018!

Vakantietrends 2018: Natuurlijk wintersport

Ben je van plan om in de winter op vakantie te gaan? Wintersport blijft onverminderd populair bij Nederlandse vakantiegangers, ook in 2018. De populairste plekken om te skiën of te snowboarden zijn te vinden in Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Zwitserland. Op de meeste plekken kun je het wintersporten met wat cultuur combineren, door de pittoreske dorpjes rondom het ski-resort te ontdekken. Naast wintersport in Europa gaan steeds meer mensen ook skiën in de USA of Canada. Het gaat weer beter met Nederland dus we gaan graag wat verder weg op vakantie.

Winterse zonvakantie

Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist de kou van de winter wilt ontvluchten. Veel Nederlanders zoeken in de winter de zon elders op. Een populaire bestemming hiervoor zijn de Kaapverdische eilanden. Op zes uur vliegen ligt deze prachtige eilandengroep waar de Nederlandse winter plaats maakt voor veel zon. Andere veelgemaakte keuzes zijn de Canarische eilanden of de Antillen. Ook gaan Nederlanders steeds vaker naar Afrika om de zon op te zoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan landen als Gambia of Senegal.

Vakantietrends 2018: De zomervakantie

Voor de zomervakantie blijft voorlopig Frankrijk de populairste vakantiebestemming voor een langdurige vakantie. Ook Duitsland, Spanje en Italië zijn populair maar Frankrijk staat volgend jaar waarschijnlijk weer op de eerste plek.

Maar het gebeurt steeds vaker dat vakantiegangers buiten de grenzen van deze landen kijken en bijvoorbeeld naar Oost-Europa gaan. Landen als Macedonië, Slovenië en Montenegro bieden schitterende vakantiebestemmingen en zijn vaak goedkoper dan de eerdergenoemde gebruikelijkere vakantielanden.
Andere landen met groeiende populariteit zijn Hongarije, Bulgarije en Roemenië. Ook meer naar het Noorden kun je mooi en goedkoop op vakantie in de Baltische Staten. Voor rondreizen zijn bestemmingen als Ierland en IJsland goede keuzes.

Daarnaast blijft Scandinavië onverminderd populair om de ongerepte natuur op te zoeken, net als Schotland. De voornaamste vakantietrends 2018 lijken gebaseerd te zijn op het denken buiten de kaders. De minder bekende vakantiebestemmingen groeien in populariteit, maar zijn nu nog goedkoop. Sla dus je slag!