Wat zijn handige tassen voor het reizen?

Je bent al overal geweest en je kunt jezelf best wel een doorgewinterde reiziger noemen. Je bent met het vliegtuig naar verre landen geweest, je bent met de trein Europa doorgereisd en op de boot ben je zelfs tot voorbij de Oostzee gekomen. Tips over makkelijk reizen heb je dus genoeg gelezen.

Je weet daarom heel goed dat je alles wat je bij de security check uit je tas moet halen van tevoren bovenin op slimme plekjes in je tas stopt. Denk aan je laptop of je iPad, je smartphone of je extra digicam. Dan ben je snel door de controle heen en kan je nieuwe reis avontuur beginnen. Met zo’n speciale Fjallraven Kanken ben je echt slim bezig!

handige bagage meenemen

De controle

De veiligheidscontrole is overal het vervelende van de reis. Natuurlijk wil je geen gevaarlijke situaties in het vliegtuig of de trein, maar toch. Jij bent netjes en je houdt je aan de regels. Speciaal voor securityscan heb je makkelijke schoenen aangetrokken en heb je geen riem om gedaan. Je laptop bevindt zich op de makkelijke plaats in je stoere rugtas van Fjallraven en je smartphone in één van de zijvakken. Alles is snel te pakken net voordat je aan de beurt bent bij de veiligheid check.

Je rug

Altijd reserveer je in het vliegtuig een zitplaats bij één van de vleugels. Het voordeel is dat je daar minder last ervaart van turbulentie. Het vliegtuig is daar gewoon stabieler. Bij het inchecken zeg je altijd dat je haast hebt als het vliegtuig geland is, omdat je dan meteen ergens snel heen moet. Meestal zorgt de vliegmaatschappij er dan voor dat je eventuele extra bagage als eerste op de band valt. Maar in bijna alle gevallen reis je alleen met je rugzak. Hij is groot genoeg. Er passen formaten in met de afmeting van een A4, vandaar dat je laptop er probleemloos in gaat. Het uitneembare matje wat je erin hebt, is perfect voor je rug. Een rechte rug is een blije rug, riep Ǻke Nordin, de oprichter van Fjallraven, al. De rugtas werd in eerste instantie ontwikkeld om de ruggetjes van schoolkinderen te sparen. Tegenwoordig is de rugzak mateloos populair en geschikt voor op de fiets naar het werk, mee in de trein naar kantoor, op de scooter naar school of in de trein op vakantie.